Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Funktionär i vårt café"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Funktionär i vårt café


Under en stor hopptävling som t.ex. Aprilhoppet behövs det många funktionärer i och runt caféet. För att det ska fungera behöver det under större delen av dagen vara fem personer fördelat på olika stationer. Målet är att det alltid ska finnas en ansvarig och en allt-i-allo från kommittén för att arbetsleda och kunna stötta där det behövs. Då finns goda förutsättningar att arbetet flyter på och nya funktionärer får den hjälp som behövs. En person behövs hela tiden i kassan. Ska det lagas lunch är det en kock-station för 1-2

personer under ett antal timmar. Däröver behövs också en till hamburgerstationen, en till toaststationen och en till korv/kaffestationen. Så ska disken hanteras och det hjälps man
åt med när det blir lugnare stunder.

Passen börjar oftast runt kl 8.00 och är 4-5 timmar, dels beroende på hur lång dagen beräknas bli, och dels för att vi vill undvika att alla byter samtidigt. Oftast blir det ett överlapp vilket kan behövas för att komma ikapp. På en stor tävling behövs folk från ca kl 8 till kanske 18, 19 eller 20. Sluttiden är beroende av antal starter och hur lång tävlingen blir. Det vet vi oftast inte när vi börjar planera. En heldag behövs minst 10 funktionärer bara inne i caféet. Dessutom
behövs det plockas bort ute i caféterian, torkas bord, tömmas papperskorgar, städas mm, och där är alla insatser mycket uppskattade.
Är du ny i caféet placeras du på en station som vi tror passar dig och du känner dig bekväm med. 

En liten del av vinsten som caféet gör sätts undan till funktionärsfrämjande aktiviteter, som klubben bjuder på för de som har hjälpt till ett visst antal timmar / år. Hjälper du till på ett pass som är minst fyra timmar får du dessutom mat, och kortare pass får du fika. 

Alla som tycker om att baka får gärna stötta genom att lämna in hembakt, som verkligen uppskattas av gästerna. Skicka i så fall med en lista över innehållet i bakverket samtidigt.

Hoppas att du blir inspirerad och vill hjälpa till och/eller kanske till och med gå med i kommittén och vara med i ett gott gäng! Där har du mer möjligheter att påverka och ta mer ansvar. 

Du kan maila oss på caffe@tfrk.se eller prata med någon
av oss i kommittén om du tycker att det verkar roligt. Utan funktionärer inget café!

Glada hälsningar
Cafékommittén

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Trollhättans FRK - Ridsport
Ängens Gård
46191 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520500050
E-post: info@tfrk.se