Hoppa till sidans innehåll

Ridning för person med funktionsnedsättning


I klubbens verksamhet för ryttare med funktionsnedsättning finns det möjlighet att välja mellan att rida med i en grupp eller privat.

Ridpassen är mellan 30-45-minuter beroende på ork och koncentratiosnförmåga. Vi försöker placera varje ryttare där det passar bäst utifrån behov och önskemål med hänsyn till funktionsnedsättningen.

Vi har en lift till de ryttare som behöver samt andra hjälpmedel för att underlätta och göra ridningen säkrare. Det finns även uppsittningsramper både inom- och utomhus.

Vår grundtanke är att det ska vara:

* Roligt

* Givande

* Kunna komma ut i naturen när vädret tillåter

* Bli bättre på att rida

* Att  ha en underbar stund med hästen!

 Viktigt att tänka på:

- Ha medhjälpare för att ev. förbereda häst, bistå vid upp och avsittning

- Ha medhjälpare för att ev hjälpa till att leda om så behövs

- Maxvikt 90 kg (för hästens skull)

- Vissa speciella hjälpmedel måste ryttaren skaffa själv.

 För mer information ring oss på tfn. 0520-500050 eller skicka ett mail This is a mailto link så hör vi av oss.

Vår ansvariga instruktör för ryttare med funktionsnedsättning heter Cecilia Westberg.

Prislista
Fast plats 30 min - man är bokad varje vecka. (ingen möjlighet att ta igen missade ridtillfällen) se priset för 45-min senior (under fliken Lektioner - Ridavgifter.)

Fast plats 45-min - se priset för 60 -min senior...


Efterfakturering 1 elev 30 min 374:-/gång -21- vi efterfakturerar vid terminens slut de inbokade ridtillfällena.

Fast plats i grupp

Som ny elev på ridskolan blir du inskriven i en grupp och får då en faktura för resterande veckor i pågående ridperiod. De fem första veckorna räknas som provlektioner, och man kan då sluta utan andra förbindelser än att man betalar för de gånger man har haft platsen. Efter de fem första veckorna går platsen över och blir en fast plats och om man vill säga upp sin fasta plats ska det ske senast 4 ridveckor innan nästa ridperiod börjar.

Vi delar in året i tre ridperioder, v.33 - 46, v.47 - 9, och v.10 - 25, och man förbinder sig alltså för hela perioden om man inte säger upp sin plats i tid.  

Vid sjukdom mer än två veckor och inte har möjligheten att rida igen kan  ridavgiften räknas tillgodo mot uppvisande av läkarintyg, dock max 4 veckor. Ev. tillgodo kommer att dras vid nästa faktureringstillfälle.

Betalning sker via faktura som mailas/ alt skickas hem till dig tre gånger per år, en gång före varje ny ridperiod (se ovan). För de som önskar går det bra att delbetala ridavgiften månadsvis. På fakturan finns uppdelade förfallodatum. 

Använd alltid vårt ocr-nummer som referens. Har vi inte fått in betalning i tid kommer vi att avboka kommande ridtillfällen tills det att ridavgiften är till fullo betald.

Betalar ni inte via internetbanken?! Använd då bg.nr 5902-4448.

 Medlemsavgift tillkommer en gång per år, läs mer här.

Uppdaterad: 23 AUG 2018 08:15 Skribent: Anne-lie Palm

Postadress:
Trollhättans FRK - Ridsport
Ängens Gård
46191 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520500050
E-post: This is a mailto link