Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Trollhättans Fältrittklubb ska vara ledande inom ridsporten!

Vi erbjuder hästlektioner, ponnylektioner, privatlektioner, drop-in lektioner och ridning för dig med funktionsnedsättning. Och självklart också knatteridning för de minsta! Läs mer under Ridskolans utbud. På sidan Lektioner hittar du också information om aktiviteter, ridgrupper, ridavgifter, teorischeman och avbokningsregler.

Välkommen att börja rida hos oss!

Våra lektioner leds av välutbildad personal. Alla medlemmar ges möjlighet att utvecklas och ges personlig tillfredställelse utifrån sina egna mål. Detta gäller alla, från den hårdsatsande erfarne tävlingsryttaren till den nyblivne ridskoleryttaren och rekreaktionsryttare.

Du anmäler dig eller ditt barn till ridskolan via Min ridskola

Det går också bra att ringa på tel: 0520-50 00 50. Vi har telefontid mellan  kl.12:00-13:00 på vardagar, och mellan kl. 08.00 - 08.30 på lördagar. Svarar vi inte lämna oss gärna ett meddelande så hör vi av oss.

Viktgräns

Vi vill påminna alla om att vi tyvärr måste ha en gräns för högsta tillåtna vikt på våra hästar. Vår önskan är att ridning ska vara tillgänglig för alla, men för hästarnas välfärd måste vi tänka på hur mycket de mår bra av att bära i längden. Läs mer här.

Klädsel och utrustning vid ridning

Godkänd  hjälm är ett krav, och finns att låna av oss. Oömma byxor utan tjocka sömmar på insidan av benen, och stövel eller ridkänga med klack är att rekommendera. Tänk på att vintertid  ha tillräckligt med kläder på t ex. termobyxor och vantar. 

Säkerhetsväst ska alltid bäras av alla vid hoppning i terräng. Är man under 18 år måste man ha säkerhetsväst vid all hoppning (även inomhus) och uteritt. Vi rekommenderar dock alla att man alltid har säkerhetsväst. Klubben har ett antal västar att låna ut. 

Alla under 15 år måste ha hjälm på vid all hantering av hästarna, även i stallet.

Uppdaterad: 21 JAN 2022 12:03 Skribent: Jenny Martinsson

Postadress:
Trollhättans FRK - Ridsport
Ängens Gård
46191 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520500050
E-post: This is a mailto link