Hoppa till sidans innehåll

Årets brobyggare 2021

11 MAJ 2021 10:24
Vi är så glada att meddela att Trollhättans stad har utsett vår förening till Årets Brobyggare. Vi får priset för vårt engagemang med integrationsridning.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2021 10:24

Trollhättans stads motiveringen till Årets Brobyggare lyder:

”Med glädje och stort engagemang har Trollhättans Fältrittklubb bjudit in ungdomar med olika kulturell bakgrund att lära sig grunderna i ridning och hästskötsel. Integrationsridningen har öppnat dörren till både föreningslivet och hästsporten och aktiviteten har varit förebildande för liknande initiativ. Stallet är en plats där vi lär oss att kommunicera, respektera och visa tillit. För många av ungdomarna har detta varit det första mötet med hästen. Djur har en förmåga att förena, i deras värld är vi alla lika.”

- Det har varit fantastiskt att se ungdomarnas utveckling under tiden de varit här. Från att aldrig ha varit i kontakt med ett så stort djur, till att rida själva. Vi är tacksamma för att vi med hjälp av våra medlemmar, RF SISU, Trollhättans Stad samt Ung Fritid har kunnat ro detta projekt i land. Att bli utsedda till Årets Brobyggare var något vi inte hade kunnat drömma om, och det gör oss oerhört stolta och glada! säger Stina Pilhall, verksamhetschef Trollhättans Fältrittklubb.


- Vi är oerhört stolta och glada över att ha blivit utsedda till Årets Brobryggare 2021 för integrations ridningen! Det är tillsammans vi skapar en mötesplats för alla att vara på! Vi vet att det finns goda resultat i integration när man befinner sig i ett sammanhang och en gemenskap. Föreningsidrotten har överlag haft svårare att nå flickor med utländsk bakgrund men det tror vi att vi kan ändra på. Hit kommer många tjejer för att umgås eller pyssla om hästarna i stallet. Tillsammans med hästarna är vi alla lika! säger föreningens ordförande Johanna Sniadowka.

Skribent: Jenny Martinsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Trollhättans FRK - Ridsport
Ängens Gård
46191 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520500050
E-post: This is a mailto link