Hoppa till sidans innehåll

Stallnytt oktober

06 OKT 2021 07:57
Hästens välfärd ska alltid sättas främst i allt vi gör inom vår sport. Från och med mitten av november kommer alla hästlektioner att ha en lektion per ridperiod som handlar om avsuttet markarbete, kunskap om hästhållning eller hästens beteende.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2021 07:57

Det innebär tre teorilektioner per år i stället för två. Specialgrupperna kommer att ha en avsutten lektion per termin. Anledningen är att vi tycker att god och säker hästhållning är oumbärlig kunskap. 

Tack alla ni som hjälpte till innan, under och efter Septemberhoppet! Så roligt att vi kan arrangera tävlingar igen. 

Denna vecka kommer en ny häst till stallet. Fuxen Carrenterriff Breeze. Han är en nioårig valack från Irland som är cirka 165 cm hög.

Vi har ännu inte vågat att fylla på med fler ryttare på våra lektioner eftersom alla hästar fortfarande inte är fullt i gång. Några är halta och några är under utbildning. Vi hanterar dem med största försiktighet och hoppas att kunna erbjuda fler att rida så snart det är möjligt.

Vid månadsskiftet bjöd RF-SISU vår personal och styrelse på konferens. Vi pratade ridsport 2025, hur TFRK jobbar och hur vi på föreningsnivå kan bidra för att uppnå ridsportens effektmål och visionen ”Svensk ridsport – världens bästa”. 

Ett av våra förbättringsområden i vår miljö- och hållbarhetspolicy är att komma i gång att källsortera. Som ni säkert sett så har vi nu fixat sorteringskärl i våra föreningslokaler. Så nu har alla möjlighet att göra rätt. Förra veckan träffade vi också representanter från kommunen för att prata vidare om LOVA-bidraget som kan hjälpa oss att finansiera en dränering av marken kring stallen. Vårt mål är att minska näringsläckaget och avrinningsproblematiken i våra hagar. Så att både djur och natur mår bra.

Är du intresserad av att vara funktionär?
Vi behöver hjälp med flera saker. Banor, parkering, café med mera. Du behöver inte vara hästvan. Anmäl dig till This is a mailto link 

TÄVLINGAR

 

TIPS!

  • Pay & Jump 17 oktober (inställd, för få deltagare)

  • Pay & Jump 14 november

  • Adventshoppet 28 november

  • KM dressyr, 5 december
 
  • Nu kan du stötta vår förening genom att köpa värmande underställ, strumpor med mera från Newbody via TFRK.
  • Vi kommer att sälja Bingolotter till uppesittarkvällen.
  • Våra klubbkläder handlar du via NeH store.
Skribent: Jenny Martinsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Trollhättans FRK - Ridsport
Ängens Gård
46191 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520500050
E-post: This is a mailto link