Hoppa till sidans innehåll

Stallnytt november

04 NOV 2021 08:56
På dagtid jobbar våra ridlärare för fullt med att rida, rehabilitera och fortbilda våra hästar och ponnyer. Ett viktigt arbete för att vi ska ha hållbara och utbildade ridskolehästar.
  • Uppdaterad: 04 NOV 2021 08:56

I slutet av oktober hade Real-gymnasiet öppet hus hos oss. De bjöd in alla sina tre inriktningar för att visa och berätta mer om utbildningen. Första veckan i november har vi haft höstlovsfritids. En härlig aktivitet där skolbarn hänger i stallet, rider, leker och pysslar.

Har ni träffat Shams? Han jobbar med att hålla ordning på anläggningen tillsammans med Bengt, som ofta kör traktorn. Det vill säga fixa boxar, stall, hagar och ridhus. Shams tar över efter Osman som tyvärr slutar hos oss i början av december. Vi kommer att sakna Osman, han har varit en klippa! 

Vi har ett ansträngt ekonomiskt läge efter pandemin med uteblivna tävlingar och aktiviteter. Vi har också haft stora utgifter för inköp av nya hästar samt är oroliga för ökade el- och diselkostnader. Därför kommer ridskolan tyvärr att höja ridavgiften något inför nästa betalningsperiod.   

I slutet av september hade vi ett möte med kommunen gällande ansökan av LOVA-bidrag. I syfte att finansiera en dränering av marken kring stallen. Med stöd av Hushållningssällskapet så kommer vi nu att skicka in den slutliga ansökan. Besked om ansökan förväntas mars och om det blir positivt så påbörjar vi arbetet under 2022. Vårt mål är att minska näringsläckaget och avrinningsproblematiken i våra hagar.  

EFTERLYSNING

 

TIPS!

Om du eller ditt företag är intresserade av att synas 
vår hemsida, med skyltar i våra ridhus eller  annat sätt sponsra Trollhättans Fältrittklubb så skulle vi bli väldigt glada. Kontakta oss gärna med dina idéer via This is a mailto link  

 
  • Lördag 6 november är alla välkomna till ungdomssektionens populära spökvandring. Samling utanför caféet klockan 20.00. Läs mer på Facebooksidan TFRK usek 
  • Stötta vår förening genom att köpa värmande underställ, strumpor med mera från Newbody
    via TFRK 
  • Under Black Friday, 26 november, kommer det att vara 20 procents rabatt på våra klubbkläder 
Skribent: Jenny Martinsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Trollhättans FRK - Ridsport
Ängens Gård
46191 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520500050
E-post: This is a mailto link