Hoppa till sidans innehåll

OBS! Nytt sista anmälningsdatum! Förkunskapskurs inför Grön kort

04 NOV 2021 11:18
För att kunna ta grönt kort behöver du innan du går Grönt- kort kursen visa upp ett intyg på att du redan har vissa praktiska färdigheter. Nu erbjuder vi två tillfällen för er som behöver lära er dessa kunskaper för att kunna få ett intyg.
  • Uppdaterad: 04 NOV 2021 11:18

Tid och ämne:                Tis 23 november kl 18 – 20: 

                                       Visitering samt Visa häst vid hand

                                       Tors 25 November kl 18 – 20:

                                        Lastning av häst, säkerhetsknut vid uppbindning,

                                        ta av och på hästtäcke, dekorativ hästvård.

Kostnad: 250 kr per tillfälle. Faktureras.

Kursledare: Stina Pilhall

Anmälan: Anmäl till This is a mailto link senast den 19/11. Uppge att anmälan gäller Förkunskapskursen, vilken/ vilka dagar, samt ange namn, telnr, födelsenr och adress. Minst 5 deltagare krävs för att tillfället ska bli av.

Intyget för att få gå Grönt- kort kursen kräver följande kunskaper:

  • Att ryttaren med god sits och på ett säkert sätt balanserat och följsamt sätt kan rida hästen i samtliga gångarter (inkluderar sadling, tränsning, visitering etc). Att kusken ska visa körning på ett säkert och balanserat sätt, på ett fyrkantigt spår, i skritt och trav samt göra halt (inkluderar selning, tränsning, visitering etc). Att linförare har gått en linförarkurs med godkänt resultat. Att voltigören på ett tryggt och säkert sätt kunna visa grundövningar för minst lättklass i skritt. Voltigören ska också kunna hantera hästen på ett säkert sätt från marken vid skötsel, samt medverka vid av- och påklädning av hästens voltigeutrustning.  
  • Visa häst vid hand
  • Binda upp en häst med säkerhetsknut.
  • Genomföra en lastning med eller utan häst samt att muntligt kunna redogöra för hur en häst ska vara utrustad när den åker transport, och hur man på ett säkert sätt lastar och lastar en häst.
  • Visitering
  • Ta på och av ett hästtäcke
  • Dekorativ hästvård.

 

Exempel på prestation som motsvarar ovanstående krav i samtliga grenar är: Genomfört och godkänt lägst märke III. Fullföljt en start i någon av grenens lägsta tävlingsklass på klubbtävling. Uppsuttna krav gäller inte medföljande målsman, annan medföljande myndig person. Uppsuttna krav gäller istället för ryttaren under 14 år.

Skribent: Stina Pilhall
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Trollhättans FRK - Ridsport
Ängens Gård
46191 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520500050
E-post: This is a mailto link