Hoppa till sidans innehåll

Vi välkomnar våra nya ridlärare!

04 NOV 2015 15:16
Nu har våra två nya ridlärare börjat, Stellan Klingberg och Karin Svensson. Vi önskar dem VARMT VÄLKOMNA till oss! Stellan började den 1/ 10, och Karin började den 1/11. Som det ser ut nu kommer Stellan att ha ridlektioner på tis häst och lör ponny, och Karin kommer att ha ridlektioner på mån ponny, tors ponny och fre häst. Närmare presentation av dem nedan:
  • Skapad: 04 NOV 2015 15:16

Karin Svensson  Karin Svensson

 

Karin kommer från Färgelanda men har jobbat och bott på lite olika ställen.
Innan Karin utbildade sig till ridlärare har hon bland annat jobbat som hästskötare i tävlingsstall. Hon gick sin ridlärarutbildning på Vreta Yrkeshögskola under två år och är utbildad Svensk ridlärare level 2.
Tidigare har Karin jobbat som ridlärare på Lysekils Ryttarförenig och nu de senaste 2,5 åren på Älmhult Linnébyggdens Ridklubb.Karin rider och tävlar själv i framförallt hoppning men även dressyr och lite fälttävlan.  Just nu har Karin ett 4- årigt sto som heter Winner.

 

Stellan Klingberg Stellan kort

Stellan har arbetat som ridlärare i ca 25 år. Han kommer ursprungligen från Sala, men har flyttat runt under årens lopp. Under 90- talet arbetade han en period som ridlärare på Brätte ridskola. De senaste 17 åren har han arbetat som stallchef och hästlärare på Nuntorps Naturbruksgymnasium. Stellan är utbildad ridlärare level 2, och även utbildad hästpedagog. Stellan satsar mest på dressyr, och har en 7- årig valack som heter Napoleon. Kuriosa: Stellans favoritcitat är "Det finns mitt i skogen en oväntad glänta, som bara hittas av den som gått vilse." 

 

  

Skribent: Stina Pilhall

Postadress:
Trollhättans FRK - Ridsport
Ängens Gård
46191 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520500050
E-post: This is a mailto link