Hoppa till sidans innehåll

Till minne av Göran Brandström – en eldsjäl har gått ur tiden

22 JUN 2020 10:23
Den 9 juni 2020 gick vår hedersmedlem Göran Brandström bort efter en längre tids sjukdom. Saknaden hos oss alla är stor – Göran, med sitt goda humör, sitt fantastiska engagemang och all sin kunskap har betytt oerhört mycket för klubben.
  • Skapad: 22 JUN 2020 10:23

Göran var med och bildade Trollhättans fältrittklubb i september 1968 och satt som ordförande i föreningen mellan 1971 och 1987. Han var en eldsjäl i föreningen från allra första start och under åren som ordförande byggdes de gamla kostallen om till häststall, ridhus uppfördes och fälttävlansbanan vid Brandsbo byggdes upp.
När ridskolan startade var Göran under många år ridlärare, och har sedan i egen regi utbildat många unga ryttare i dressyr på sina egna ponnyer och hästar. Han ställde alltid upp som överdomare eller dressyrdomare när klubben arrangerade tävlingar, och hade ständigt nya idéer kring hur fälttävlanshinder kunde utformas. Göran var även en riktig uppfinnare, och hade många nya kluriga lösningar på allt ifrån kortlekar för att lära sig dressyrrörelser, mätkäppar, verktyg för att få ner sadlar från höga sadelhängare, utlösningsbara hinderskållor, system för avskiljning på tävlingar och mycket mera. Han provade även på att vara författare, och tryckte och gav ut boken ”Bassen med bläsen – världens äldsta unghäst”, som utspelade sig på Ängens gård.
2009 tilldelades Göran priset som ”Årets idrottsledare” vid Västergötlands Idrottsförbund, och var den första ledaren inom ridsporten som fick priset.
Motiveringen löd: ”En eldsjäl och stor ledare inom ridsporten i Västra Götaland. Engagerad på klubbnivå, Trollhättans fältrittklubb, i mer än 40 år. Domare, överdomare, tävlingsledare och andra uppdrag inom Västergötlands Ridsportförbund”.

Över 50 år av ideellt arbete och helhjärtat engagemang i klubben är omöjligt att sammanfatta i en kort text, men för oss saknas för alltid en viktig pusselbit i föreningen.

Tack för allt du givit oss,
Trollhättans fältrittklubb

Skribent: Stina Pilhall
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Trollhättans FRK - Ridsport
Ängens Gård
46191 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520500050
E-post: This is a mailto link