Försäkring

När medlemsavgiften är betald är du automatiskt olycksfallförsäkrad i Folksam.

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

• aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening

• enskild ridning och träning

• direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.

Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.

Utöver invaliditet gäller försäkringen för kostnader som uppstår i samband med läkarbesök och behandling av tandläkare som kan härledas till olycksfallet. Även ersättning för sjukhusvistelse med 100 kr/ dygn. Om olycksfallet kräver läkarvård eller tandläkarvård gäller försäkringen för trasiga kläder, glasögon och skyddsutrustning. Försäkringen täcker kostnader kopplade till skadan fem år efter skadetillfället.

För fullständiga villkor, klicka på nedanstående länkar:

Försäkringsbesked, samlad information om försäkringen

Villkor

Det är alltid bra att även ha en egen privat olycksfallsförsäkring. Konrtrollera med ditt försäkringsbolag att den gäller vid ridning.

Om du råkat ut för en olyckshändelse:

• Kontakta TFRK via din ridlärare eller mail: This is a mailto link. Lämna personuppgifter, datum när skadan inträffade, samt vad som hände.
  • TFRK anmäler din skada till Folksam genom ett formulär på deras hemsida. Du kan inte göra en skadeanmälan via telefon
  • Efter anmälan är gjord kontaktar Folksam dig.

Frågor om anmäld skada

Har du frågor om din anmälda skada ringer du 0771–960 960.

Skador före den 1 januari 2017

Har du ett pågående skadeärende eller vill anmäla en skada som har inträffat före den 1 januari 2017 kontaktar du Länsförsäkringar eller din förening.

Uppdaterad: 2017-01-12 10:51
Skribent: Anne-lie Palm